Jobba på Riksrevisionen
På Riksrevisionen blir du en del av något större. Vi är stolta över den kunskap och det personliga engagemang som finns hos oss. Här får du möjlighet till utmanande och stimulerande arbetsuppgifter, där dina resultat gör skillnad. Hos oss blir du en viktig del i den demokratiska kedjan. Här hittar du lediga jobb och kan läsa om hur det är att arbeta för Sveriges nationella revisionsorgan.
Lediga jobb
Erfarna revisorer inom finansiell revision
Är du redo att ta nästa steg i din revisionskarriär och få en unik inblick i Sveriges största arbetsgivare – staten? Hos Riksrevisionen väntar en vardag med stimul...
Frågor och svar om hur du ansöker
Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om hur rekryteringsprocessen går till och hur du bäst förbereder dig inför en eventuell intervju
Vad behöver jag skicka in när jag söker ett jobb?
Svara alltid på urvalsfrågorna i vårt rekryteringssystem innan du skickar in din ansökan. Du behöver bara skicka med det vi ber om. Det kan vara personligt brev, cv, betyg eller intyg. Du kan bifoga max sex filer och ingen fil får vara större än 4 MB. De filformat som fungerar är doc, docx, pdf, txt, jpg, gif och bmp.
När du skickat in din ansökan får du ett mejl som bekräftar att vi har tagit emot ansökan.
Kan jag mejla in min ansökan?
Nej, på grund av särskilda krav på hantering av personuppgifter enligt dataskyddsförorningen (GDPR) tar vi inte emot ansökningar per mejl.
Kan jag ändra min ansökan efter att den är inskickad?
Ja, fram till sista ansökningsdag har du möjlighet att ändra i din ansökan. Du behöver skapa ett konto i ReachMe för att komma åt din ansökan. Där kan du uppdatera dina inskickade dokument och svar på urvalsfrågor.
När får jag besked om jag gått vidare i rekryteringsprocessen eller inte?
Vi försöker berätta så snabbt som möjligt om du går vidare i urvalsprocessen. Efter sista ansökningsdag gör vi ett första urval bland alla sökande.
Målet är att börja kalla till intervjuer senast två veckor efter sista ansökningsdag. Vi kontaktar dig antingen via telefon, eller så får du ett mejl med besked om hur det har gått för dig.
Hur kan jag förbereda mig inför en intervju?
Om du blir inbjuden till intervju, förbered dig genom att ha konkreta exempel på vad du gjort som visar att du uppfyller kraven i jobbannonsen.
Vi använder oss av kompetensbaserade intervjuer där vi undersöker beteenden som är viktiga för rollen. Fundera därför över konkreta situationer när du använt dig av de beteenden som lyfts fram i jobbannonsen.
Läs på om Riksrevisionen på vår webbplats – det skapar förutsättningar för ett bra samtal. Och tänk igenom vilka frågor du önskar ställa till oss.
Vilka uppgifter sparar ni om mig och hur länge?
När du söker jobb samlar vi in följande uppgifter om dig:
- Person- och kontaktuppgifter som namn, personnummer, adress, mejladress och telefonnummer.
- Svar på urvalsfrågor för tjänsten.
- Cv och övriga ansökningshandlingar som du bifogat.
Dessa uppgifter måste du lämna för att kunna söka ett jobb på Riksrevisionen och för att vi ska kunna hantera rekryteringsärendet.
När du har sökt en tjänst behåller vi uppgifterna i två år efter att rekryteringen blivit avslutad.
Hur kommer jag i kontakt med Riksrevisionen?
Det enklaste sättet att komma i kontakt med oss är att använda kontaktformuläret under Kontakta oss. Skicka din fråga eller dina synpunkter via formuläret, så ser vi till att de så fort som möjligt når rätt handläggare. Du kan också kontakta oss via e-post registrator@riksrevisionen.se eller på telefon 08-5171 4000.
Vi bryr oss om varandra
Tillsammans skapar vi en kultur som bygger på tillit och respekt. Vi ser till att vår arbetsplats är trygg och väl anpassad för att vi ska trivas på jobbet, kunna samarbeta och utföra våra arbetsuppgifter så effektivt som möjligt.
En arbetsmiljö där du kan trivasFrån Riksrevisionen till Nato
Möt Viveca Norman, som går från en chefstjänst på Riksrevisionen till att bli en av sex styrelseledamöter i IBAN, Natos externa revisionsstyrelse. I sin nya roll kommer hon att bidra till att Natos omfattande budget används på ett korrekt och effektivt sätt.
KarrärmöjligheterTräffa några av oss
Hör våra medarbetare berätta om sina arbetsuppgifter och om Riksrevisionen som arbetsgivare.
Vi behöver fler kunniga medarbetare
Vi är nyfikna på din bakgrund och kompetensprofil. Riksrevisionen är en kunskapsdriven myndighet och våra medarbetare är vår viktigaste rersurs. Vill du veta mer om hur du kan omsätta dina kunskaper hos oss? Här är några av de profiler vi håller utkik efter.