Riksrevisionen logotype
Riksrevisionen logotype

Webbinarium: Arbetsförmedlingens matchningsarbete

Välkommen till ett webbinarium om Arbetsförmedlingens matchningsarbete!

Person står och får hjälp vid disk på Arbetsförmedlingen.

Foto: Jessica Gow/TT

Arbetsförmedlingen är under snabb förändring. Riksdagen och regeringen har aviserat en ny inriktning med ändrade och delvis nya uppgifter. Samtidigt pågår ett omfattande internt utvecklingsarbete på myndigheten. Flera analyser och utredningar har gett underlag om myndighetens uppdrag och verksamhet för beslutsfattarna. Bland annat har Arbetsmarknadsutredningen sett över det statliga åtagandet för arbetsmarknadspolitiken och Arbetsförmedlingens roll i det. Riksrevisionen har i flera granskningar studerat myndigheten, allra senast om kunskapsbasen och styrningen i matchningsverksamheten.

I webbinariet belyser vi den sammantagna bilden av Arbetsförmedlingen och dess matchningsarbete utifrån Arbetsmarknadsutredningen och Riksrevisionens granskning. I vilka avseenden är de lika, i vilka avseenden kompletterar de varandra och när skiljer de sig åt? Och vilka samlade slutsatser om matchningsverksamheten kan dras från Arbetsmarknadsutredningens och Riksrevisionens förslag och rekommendationer? Samtalet förs av Soledad Grafeuille från Arbetsmarknadsutredningen och Tommi Teljosuo från Riksrevisionen under ledning av Mikael Halápi, avdelningschef på Riksrevisionen.

Genom att anmäla dig till Riksrevisionens webbinarier samtycker du till behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning GDPR.

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter

Uppdaterad: 11 juni 2019

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?