Riksrevisionen logotype
Riksrevisionen logotype

Publicering av rapporten om upphandling av drift och underhåll av vägar

Tisdag 24 september kl. 8:00 publiceras Riksrevisionens granskningsrapport om upphandling av drift och underhåll av vägar.

Bakgrund

Trafikverket har ansvar för drift och underhåll av 98 500 km statliga vägar, till en årlig kostnad av ungefär 10 miljarder kronor. Arbetet utförs huvudsakligen av upphandlade entreprenörer. Det har i olika sammanhang framkommit att de slutliga kostnaderna för drift och underhåll blivit avsevärt högre än vad som avtalats.

Syfte

Granskningen ska undersöka i vilken utsträckning den slutliga kostnaden för upphandlat vägunderhåll blir högre än avtalat, vad det beror på och om Trafikverket arbetar tillräckligt effektivt för att motverka det. Granskningen omfattar så kallat basunderhåll, med en årlig kostnad på cirka 3,5 miljarder kronor – varav vinterväghållning utgör ungefär 60 procent.

Uppdaterad: 06 september 2019

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?