Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

Publicering av granskningsrapporten om arbetet för minskad administration inom staten

Tisdag 16 mars kl. 8.00 publiceras Riksrevisionens granskningsrapport om arbetet för minskad administration inom staten.

Bakgrund

Statliga myndigheter ska hushålla med sina resurser och bedriva verksamheten effektivt och till en så låg kostnad som möjligt. Regeringens ambition är att skapa mer utrymme för kärnverksamhet genom att minska den administration som utförs vid myndigheterna. En effektiv kärnverksamhet kräver dock även väl utformade stödfunktioner, såsom registratur, it-stöd, med mera. Det är därför av stor vikt att förändringar av administrationen genomförs på ett sätt som inte medför negativa konsekvenser för kvalitet, rättssäkerhet och effektivitet inom kärnverksamheten.

Syfte

Granskningen ska undersöka om regeringens åtgärder för att minska administrationen är väl avvägda. Granskningen kommer också att undersöka om mängden administration har minskat till förmån för myndigheternas kärnverksamhet.

Uppdaterad: 02 mars 2021

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?