Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

Webbinarium: Äldresatsningen – effektiviteten i statens satsning på kvalitetsregister i äldreomsorgen

I oktober presenterade Riksrevisionen en granskning om den så kallade Äldresatsningen, som omfattade riktade statsbidrag på totalt 4,3 miljarder kronor och pågick under åren 2010–2014. Genom den har staten velat stärka kvaliteten i den kommunala vården och omsorgen om äldre. Fredag 6 november kl. 10:00–11:00 genomför Riksrevisionen ett öppet webbinarium, där resultatet från granskningen diskuteras.

Person med rollator, detalj.

Foto: Jasmin Sessler

Vid webbinariet kommer deltagarna att diskutera hur kvalitetsregister kan bidra till ett systematiskt förbättringsarbete som kommer alla äldre till del, utifrån resultatet av Riksrevisionens granskning. Kvalitetsregistren var en central del i Äldresatsningen.

Projektledare Henrik Segerpalm presenterar granskningen. Därefter följer en diskussion under ledning av Magdalena Brasch, enhetschef på Riksrevisionen. I panelen ingår Eva Lejman, Socialstyrelsen, Maj Rom, Sveriges kommuner och regioner (SKR), och Kerstin Carlsson, Riksföreningen för medicinskt ansvariga sjuksköterskor och rehabiliterare.

Övriga deltagare i webbinariet har också möjlighet att ställa frågor till de medverkande. Förutom paneldeltagarna och Riksrevisionens projektledare kan även projektmedarbetarna, Lasse Einarsson och Gabriella Sjögren Lindquist, svara på frågor.

Genom att anmäla dig till Riksrevisionens webbinarier samtycker du till behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning GDPR.

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter

Uppdaterad: 28 oktober 2020

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?