Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

Konsumentverkets tillsyn

Riksrevisionen förbereder en granskning av Konsumentverkets tillsyn.

Flera konsumentmarknader är under snabb omvandling, bland annat på grund av digitalisering och växande internationell konkurrens. Detta erbjuder nya möjligheter för konsumenterna men kan också förvärra konsumenternas informationsunderläge, vilket ökar risken för att fastna i oönskade avtal som är svåra att säga upp. Riksrevisionen avser att granska om Konsumentverket bedriver en ändamålsenlig och effektiv tillsyn av företagens marknadsföring och avtalsvillkor.

Mer information om granskningen och tidpunkt för publicering av kommande granskningsrapport läggs ut på webbplatsen i ett senare skede.

Så genomförs Riksrevisionens granskningar

Riksrevisionens granskningar genomförs i två faser, där vi i en förberedande fas utformar granskningen samt planerar tid och resurser. I den senare fasen genomförs det huvudsakliga arbetet med informationsinsamling och analys.

Läs mer om våra metoder

Uppdaterad: 20 maj 2021

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?