Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

Omlokalisering av myndigheter

Riksrevisionen förbereder en granskning av omlokalisering av myndigheter.

Stärkt statlig närvaro i hela landet har sedan länge varit en angelägen fråga för riksdagen. Riksrevisionen har tidigare granskat effekterna på kort sikt av de omlokaliseringar av myndigheter som regeringen beslutade om till följd av försvarsbeslutet år 2004. Sedan dess har ytterligare en rad myndigheter berörts av regeringsbeslut att omlokalisera hela eller delar av verksamheten från Stockholm till andra delar av landet. Riksrevisionen avser att granska om regeringen har genomfört beslutade omlokaliseringar av myndigheter på ett effektivt och långsiktigt ändamålsenligt sätt.

Mer information om granskningen och tidpunkt för publicering av kommande granskningsrapport läggs ut på webbplatsen i ett senare skede.

Så genomförs Riksrevisionens granskningar

Riksrevisionens granskningar genomförs i två faser, där vi i en förberedande fas utformar granskningen samt planerar tid och resurser. I den senare fasen genomförs det huvudsakliga arbetet med informationsinsamling och analys.

Läs mer om våra metoder

Uppdaterad: 14 september 2021

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?