Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

Omställningen vid Migrationsverket 2017–2020

Riksrevisionen förbereder en granskning av omställningen vid Migrationsverket 2017–2020.

Migrationsverket har nyligen genomgått en stor och mycket snabb neddragning av sin verksamhet. Sådana omställningar kan innebära risker för bland annat försämrad måluppfyllelse och kvalitet, kompetensförluster, längre handläggningstider och ineffektivt resursutnyttjande. Riksrevisionen avser att granska hur neddragningen vid Migrationsverket under åren 2017–2020 planerades och genomfördes. Förutom Migrationsverket omfattas även regeringen, Arbetsgivarverket och Ekonomistyrningsverket av granskningen.

Mer information om granskningen och tidpunkt för publicering av kommande granskningsrapport läggs ut på webbplatsen i ett senare skede.

Så genomförs Riksrevisionens granskningar

Riksrevisionens granskningar genomförs i två faser, där vi i en förberedande fas utformar granskningen samt planerar tid och resurser. I den senare fasen genomförs det huvudsakliga arbetet med informationsinsamling och analys.

Läs mer om våra metoder

Uppdaterad: 28 augusti 2020

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?