Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

Polismyndighetens arbete med särskilda händelser mot organiserad brottslighet

Riksrevisionen förbereder en granskning av Polismyndighetens arbete med särskilda händelser mot organiserad brottslighet.

Den organiserade brottsligheten är ett allvarligt hot mot rättssamhället och enskilda människors trygghet. För att bekämpa den organiserade brottsligheten har Polismyndigheten under de senaste åren beslutat om ett antal så kallade särskilda händelser, som hanteras genom en särskild organisation parallellt med den ordinarie polisverksamheten. ”Operation Rimfrost” (december 2019–juni 2020) är den senaste nationella särskilda händelsen som polisen har genomfört, bland annat i syfte att minska antalet skjutningar och sprängningar i gängmiljön. Riksrevisionen avser att granska om Polismyndighetens arbete med särskilda händelser är ett effektivt medel för att bekämpa den organiserade brottsligheten.

Mer information om granskningen och tidpunkt för publicering av kommande granskningsrapport läggs ut på webbplatsen i ett senare skede.

Så genomförs Riksrevisionens granskningar

Riksrevisionens granskningar genomförs i två faser, där vi i en förberedande fas utformar granskningen samt planerar tid och resurser. I den senare fasen genomförs det huvudsakliga arbetet med informationsinsamling och analys.

Läs mer om våra metoder

Uppdaterad: 10 mars 2022

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?