Riksrevisionen logotype
Riksrevisionen logotype

Statens insatser för att förhindra och förebygga sociala problem i utsatta områden

Riksrevisionen förbereder en granskning av statens insatser för att förhindra och förebygga sociala problem i utsatta områden

Det har historiskt och i nutid genomförts en rad olika satsningar för att förebygga och motverka utanförskap i utsatta områden. Trots det visar forskningen att ekonomisk och social segregation fortsätter att öka i Sverige. Riksrevisionen avser att granska genomförandet och resultatet av statens samlade insatser i utsatta bostadsområden.

Mer information om granskningen och tidpunkt för publicering av kommande granskningsrapport läggs ut på webbplatsen i ett senare skede.

Så genomförs Riksrevisionens granskningar

Riksrevisionens granskningar genomförs i två faser, där vi i en förberedande fas utformar granskningen samt planerar tid och resurser. I den senare fasen genomförs det huvudsakliga arbetet med informationsinsamling och analys.

Läs mer om våra metoder

Uppdaterad: 23 november 2018

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?