Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

Statens styrning och kontroll av läkemedelsförskrivningen

Riksrevisionen förbereder en granskning av statens styrning och kontroll av läkemedelsförskrivningen.

Nästan 6,7 miljoner personer i Sverige hämtade ut minst ett förskrivet läkemedel år 2020. Statens subventionskostnader för läkemedel uppgick till 30 miljarder kronor. Statens styrning och kontroll av läkemedelsförskrivningen är viktig för patientsäkerheten och för att säkerställa att statens läkemedelssubventioner används på rätt sätt. Riksrevisionen avser att granska om den är effektiv.

Mer information om granskningen och tidpunkt för publicering av kommande granskningsrapport läggs ut på webbplatsen i ett senare skede.

Så genomförs Riksrevisionens granskningar

Riksrevisionens granskningar genomförs i två faser, där vi i en förberedande fas utformar granskningen samt planerar tid och resurser. I den senare fasen genomförs det huvudsakliga arbetet med informationsinsamling och analys.

Läs mer om våra metoder

Uppdaterad: 09 juni 2022

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?