Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

Statliga insatser för att attrahera investeringar i datahallar

Riksrevisionen förbereder en granskning av statliga insatser för att attrahera investeringar i datahallar.

Regeringen har gjort omfattande ansträngningar för att locka svenska och internationella bolag att investera i datahallar, till exempel genom sänkning av energiskatten. Syftet är bland annat att bidra till ökade möjligheter till digitalisering men även nya arbetstillfällen och samhällsutveckling i stort. Riksrevisionen avser att granska om regeringen och ansvariga myndigheter tillräckligt väl har hanterat målkonflikter mellan företagsetablering, elförsörjning och hållbar produktion.

Mer information om granskningen och tidpunkt för publicering av kommande granskningsrapport läggs ut på webbplatsen i ett senare skede.

Så genomförs Riksrevisionens granskningar

Riksrevisionens granskningar genomförs i två faser, där vi i en förberedande fas utformar granskningen samt planerar tid och resurser. I den senare fasen genomförs det huvudsakliga arbetet med informationsinsamling och analys.

Läs mer om våra metoder

Uppdaterad: 16 juni 2021

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?