Riksrevisionen logotype
Riksrevisionen logotype

Trafikverkets kostnader för drift och underhåll av järnvägar

Riksrevisionen förbereder en granskning av Trafikverkets kostnader för drift och underhåll av järnvägar.

Trafikverket ansvarar för drift och underhåll av statliga järnvägar. Sedan 2000-talet upphandlas detta via så kallade baskontrakt för ungefär 1,5 miljarder kronor om året. Syftet med granskningen är att ta reda på i vilken utsträckning den slutliga kostnaden för upphandlat järnvägsunderhåll blir högre än vad som avtalats, vad det i så fall beror på och om Trafikverket arbetar tillräckligt effektivt för att motverka detta.

Mer information om granskningen och tidpunkt för publicering av kommande granskningsrapport läggs ut på webbplatsen i ett senare skede.

Så genomförs Riksrevisionens granskningar

Riksrevisionens granskningar genomförs i två faser, där vi i en förberedande fas utformar granskningen samt planerar tid och resurser. I den senare fasen genomförs det huvudsakliga arbetet med informationsinsamling och analys.

Läs mer om våra metoder

Uppdaterad: 20 september 2019

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?