Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

Stockholmskonferens för unga revisorer i Europa

Den 12–15 september står Riksrevisionen värd för konferensen Young Eurosai, YES. Konferensen riktar sig till unga revisorer från revisionsmyndigheterna inom den regionala organisationen Eurosai.

Stockholm sett från ovan i solnedgång. På bilden syns YES-konferensens logotyp och namnet på konferensen.

Foto: Henrik Trygg

YES-konferensen är en plattform för internationellt utbyte mellan unga revisorer (35 år eller yngre) och syftet är att dela nya idéer och lösningar på utmaningar som revisionsmyndigheter möter idag och i framtiden. Konferensen hålls för femte gången och samlar cirka 90 personer från de statliga revisionsmyndigheterna i Europa.

Temat för årets konferens är ”Experimental Culture”. Det innebär att revisorer ska få möjlighet att experimentera och testa nya saker för att utvecklas inom sina yrken. Det innefattar även en organisationskultur där medarbetare tillåts att både lyckas och misslyckas och lära sig av det. Konferensens tema kommer att belysas ur tre perspektiv: den enskilde revisorns roll, revisionsprofessionens utveckling samt organisatoriska förutsättningar för förändring.

Konferensen invigs tisdagen den 13 september. Den första dagen ägnas åt det individuella perspektivet med bland annat samtal om att vara ung och förnyare i en organisation, workshops och inspirationsföreläsningar om personlig utveckling och feedback.

Andra dagen handlar om det revisionella perspektivet med fokus på nyheter och framtidens revision. Programmet handlar bland annat om experimentella ansatser inom revision, hur dataanalys kan användas och hur så kallad artificiell intelligens och ny teknik kan effektivisera revisionen.

Den tredje och sista dagen har ett organisatoriskt perspektiv som omfattar ledarskap, förändringsarbete och vilka förutsättningar som krävs i organisationen för att stödja en experimentell kultur.

Resultaten från konferensen förmedlas till revisionsmyndigheterna i Eurosai för att bidra till myndigheternas utveckling.

Emma Johannesson, porträtt.

– Konferensen är en möjlighet för unga medarbetare vid Europas revisionsmyndigheter att knyta nya kontakter, lära av varandra, och stärka sin kompetens. Vår ambition är att deltagarna ska ta med sig ny kunskap och inspiration till sina organisationer och känna sig tryggare i sin yrkesroll, säger Emma Johannesson, projektledare vid Riksrevisionens internationella avdelning.

Inlägg om konferensen på sociala medier kommer att taggas med #YES2022STHLM.

Läs mer

YES-konferensens webbplats

Presskontakt: Olle Castelius, tel: 08-5171 40 04.

Uppdaterad: 20 september 2022

Kontakta oss

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?