Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

Riksrevisionen arrangerar europeisk konferens för unga revisorer

Riksrevisionen samlar unga revisorer från revisionsmyndigheterna i Europa till en konferens i Stockholm. Syftet är att dela nya idéer och lösningar på utmaningar som revisionsmyndigheter möter idag och i framtiden.

Skärmklipp från YES-konferensens webbplats, Flygbild över Stockholm med texten Young EUROSAI Stockholm 2022.

YES-konferensens webbplats.

De statliga revisionsmyndigheterna är viktiga samhällsaktörer som bidrar till att stärka demokratiskt ansvarsutkrävande och förutsättningarna för att skattepengar används på ett effektivt sätt.

Revisionsprofessionens utveckling är en fråga som präglar samarbetet inom Eurosai, den europeiskas organisationen för statliga revisionsmyndigheter. Konferensen Young Eurosai, YES, hålls vart annat år och är en satsning på unga revisorer (35 år eller yngre).

Riksrevisor Helena Lindberg, porträtt.

– Jag är stolt och glad över att få stå värd för YES-konferensen. Genom den sätter vi ljuset på de yngre revisorerna som inom några år kommer att bära det professionella ansvaret för att granska statlig verksamhet. Konferensen bidrar till erfarenhetsutbyte och ett professionellt nätverk som lever vidare långt efter dagarna i Stockholm, säger riksrevisor Helena Lindberg.

Huvudtemat för konferensen är ”experimentell kultur”. I en snabbt föränderlig värld är det viktigt att söka, testa och lära sig nya metoder och sätt att arbeta. Att utbyta bästa praxis inom Eurosai är ett bra sätt att inspireras och hjälpa varandra att uppnå de avsedda resultaten.

Konferensen hålls 12–15 september och kommer att innehålla workshops och föreläsningar om olika ämnen, hållna av en rad talare inom olika expertområden.

Läs mer

Om konferensen på YES webbplats

Presskontakt: Olle Castelius, tel: 08-5171 40 04.

Uppdaterad: 06 april 2022

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?