Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

Nordiskt erfarenhetsutbyte för riksrevisorer

Vid det årliga nordiska riksrevisorsmötet beslutade deltagarna att inleda ett gemensamt arbete med omvärldsanalys. Digitaliseringens möjligheter, och hur man kan dra nytta av dessa inom revisionen, var ett annat huvudtema.

Riksrevisor Stefan Lundgren.

– För Riksrevisionen är det viktigt att träffa andra nordiska revisionsmyndigheter och utbyta erfarenheter med våra grannländer. Vi är ju ensamma om våra uppdrag i respektive land och har till stor det liknande förutsättningar. Därför är det bra att samarbeta kring frågor som omvärldsanalys och hur revisionen ska hantera förändringar i omvärlden, säger Stefan Lundgren, riksrevisor.

De nordiska länderna samarbetar också i konkreta projekt. Riksrevisionen presenterade ett av dem – en granskning av effektivitet och produktivitet vid nordiska universitet och högskolor – vid mötet.

De nordiska riksrevisorerna träffas årligen och i år ägde mötet rum i Reykjavik under den isländska riksrevisorn Skúli Eggert Þórðarsons ordförandeskap.

Läs mer

Resurseffektivitet och produktivitet vid Sveriges lärosäten i nordisk jämförelse

Riksrevisionens internationella verksamhet

Riksrevisionen bedriver en mångsidig internationell verksamhet. Vi representerar Sverige i internationella sammanhang och vi har också riksdagens uppdrag att, inom ramen för det svenska biståndet, stödja utvecklingen av revisionsmyndigheter i andra länder.

Här kan du läsa mer om vår internationella verksamhet

Presskontakt: Olle Castelius, tel: 08-5171 40 04.

Uppdaterad: 20 juni 2019

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?