Riksrevisionen logotype
Riksrevisionen logotype

Lärares arbetstider vid universitet och högskolor – planering och uppföljning (RiR 2005:21)

En granskning av uppföljandet av arbetstider vid universitet och högskolor har genomförts. Den visar att det i stor utsträckning saknas rutiner som säkerställer att lärarresurserna planeras och följs upp på ett effektivt sätt.

Beställ publikation

Riksrevisionens publikationer kan beställas utan kostnad. Ange gärna din e-postadress om vi skulle behöva komma i kontakt med dig angående din beställning. Vanligtvis expedierar vi din beställning inom två arbetsdagar.

Om granskningen

Riksrevisionen har granskat hur lärarnas arbetstider vid universitet och högskolor planeras och följs upp. Granskningen visar att det i stor utsträckning saknas rutiner som säkerställer att lärarresurserna planeras och följs upp på ett för verksamheten effektivt sätt. Med nuvarande rutiner går det i många fall inte att säkerställa att lärarnas arbetstider följer gällande författningar och avtal. Det finns risk för att lärarresurserna inte disponeras effektivt vilket kan medföra onödigt stora kostnader.

Uppdaterad: 27 december 2017

Kontakta

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan.

Vad handlar din fråga om?
Multiple selection