Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

Riksrevisionens årliga rapport 2005 (RiR 2005:13)

I 2005 års årliga rapport har man särskilt granskat regeringens rapportering till riksdagen och regeringens styrning av myndigheter och bolag. Sammantaget får vi en bild av en rad svagheter inom bägge dessa områden.

Beställ publikation

Riksrevisionens publikationer kan beställas utan kostnad. Ange gärna din e-postadress om vi skulle behöva komma i kontakt med dig angående din beställning. Vanligtvis expedierar vi din beställning inom två arbetsdagar. Genom att skicka in en beställning till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Om granskningen

STÄRK FÖRVALTNINGSPOLITIKEN: I ”Riksrevisionens årliga rapport 2005” har vi utifrån ett ansvarsperspektiv granskat regeringens rapportering till riksdagen och regeringens styrning av myndigheter och bolag. Rapporten beskriver var ansvaret finns för fel och brister i den statliga beslutskedjan. Det handlar om regeringens rapportering till riksdagen, regeringens styrning av myndigheter och bolag samt hur myndigheterna genomför sina uppdrag. Tre viktiga slutsatser: * Resultatstyrningen behöver utvecklas. Myndigheterna behöver tydliga och stabila villkor, i form av ekonomiska förutsättningar och krav på resultat. Regeringen prioriterar styrningen tillräckligt. Styrningen måste bli tydlig och stabil. * Styrningen av de statliga bolagen behöver stramas upp, för att riksdagens målsättningar om särskilda samhällsintressen ska kunna uppnås och insynen i bolagens förvaltning förbättras. * Regeringens budgetdokument och övriga underlag till riksdagen behöver vara tydligare och ge en bättre helhetsbild av såväl finanser som verksamhet.

Uppdaterad: 27 december 2017

Kontakta oss

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?