Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

Bestämmelserna om nedsättning av arbetsgivaravgifterna för den först anställda görs permanenta (promemoria), Finansdepartementet

Riksrevisionen har beretts tillfälle att lämna synpunkter på promemorian om att göra bestämmelserna om nedsättning av arbetsgivaravgifterna för den först anställda permanenta. Riksrevisionen har valt att begränsa sitt yttrande till promemorians skäl för varför bestämmelserna görs permanenta och promemorians konsekvensanalys.

Riksrevisionen anser att promemorian brister i att motivera varför bestämmelserna om nedsättningen av arbetsgivaravgifterna för den först anställda ska göras permanenta. Promemorian brister även i konsekvensanalysen, både vad gäller effekter för företagen och effekter på sysselsättningen.

Uppdaterad: 24 april 2020

Kontakta oss

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?