Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Karta över sydostasien.

Aseansai

Riksrevisionen samarbetar med Aseansai som är en regional organisation med medlemmar från tio nationella revisionsmyndigheter i Sydostasien.

Den regionala organisationen Association of South-Est Asian Nations Supreme Audit Institutions (Aseansai), grundades 2011 och består av de nationella revisionsmyndigheterna i Brunei Darussalam, Kambodja, Indonesien, Laos, Malaysia, Myanmar, Filippinerna, Singapore, Thailand och Vietnam. Samarbetet inom Aseansai syftar till att främja god förvaltning i regionen genom att medlemmarna utbyter kunskap och erfarenheter.

Riksrevisionen och Aseansai har efter det första samarbetsavtalet 2017–2019, ingått en ny samarbetsperiod som sträcker sig till och med 2022. Samarbetet har som övergripande mål att stärka den regionala kapaciteten att utföra revision i enlighet med internationella standarder.

Samarbete med Aseansai utgår från medlemmarnas behov och organisationens strategiska plan. Riksrevisionen bidrar med expertkompetens och stödjer arbetet med att bygga upp en regional resursbas och ta fram utbildningsmaterial som ska kunna implementeras inom hela Aseansai. Genom att stärka den regionala kompetensen inom effektivitetsrevision, finansiell revision och efterlevnadsrevision är förhoppningen att bidra till ökad effektivitet och insyn i den offentliga förvaltningen i regionen.

Förutsättningarna för medlemmarna i Aseansai att bedriva offentlig revision inom ramen för sitt mandat är varierande. Variationerna handlar både om revisionsmyndigheternas ställning i sina respektive länder och de institutionella förutsättningarna liksom den organisatoriska kapaciteten. Genom att stödja kollegialt utbyte kan starkare medlemmar fungera som ett stöd till kollegor från medlemsorganisationer med större behov.

Uppdaterad: 12 oktober 2021

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?