Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

För dig som studerar

Letar du praktikplats? Eller är du nyfiken på att börja arbeta hos oss efter examen? Välkommen att ansöka när vi lägger ut lediga jobb. Vi rekryterar regelbundet nyexaminerade till vår årliga finansiella revision. Det finns också möjlighet att praktisera inom effektivitetsrevisionen, om du studerar på högskola eller universitet. Följ oss gärna på LinkedIn och prenumerera på våra lediga jobb för att inte missa något.

Kvinnlig medarbetare i Riksrevisionens lokaler.

Ansök till årlig revision

Om du arbetar inom årlig revision, är du med och granskar myndigheternas redovisning och räkenskaper. Vi bedömer om de är rättvisande, och granskar dessutom om ledningen följer regler och särskilda beslut som påverkar årsredovisningen.

Som nyexaminerad student kan du söka jobb inom vår årliga revision vid ett par tillfällen varje år. I arbetet lär du känna de myndigheter du arbetar med och får förståelse för myndigheternas uppdrag. Du deltar också i ett utbildningsprogram parallellt med ditt arbete. På så sätt får du en naturlig karriärutveckling hos oss. Du tar också ett utökat ansvar, i takt med att du växer i rollen som revisor.

Praktisera inom effektivitetsrevision

Inom effektivitetsrevision granskar vi hur effektiv den statliga verksamheten är, och att den bedrivs i enlighet med riksdagens intentioner. Är du samhällsintresserad, och studerar på universitetet eller högskolan, så kan du söka praktik hos oss.

Träffa oss på arbetsmarknadsdagar

Du kan träffa oss i samband med arbetsmarknads- och rekryteringsdagar. Passa på att fråga oss oss om hur det är att arbeta eller göra praktik på Riksrevisionen.

Uppdaterad: 27 juni 2023

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?