Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Kosovos flagga

Kosovo

Riksrevisionen har ett väl etablerat samarbete med revisionsmyndigheten i Kosovo, National Audit Office of Kosovo (KNAO) och har varit deras samarbetspartner sedan 2011. Våren 2016 tillsattes den förste nationellt utsedde kosovariske riksrevisorn Mr Besnik Osmani. Ett nytt bredare samarbetsavtal ingicks i augusti 2017 och sträcker sig under perioden fram till juni 2020.

Samarbetet är ett brett institutionellt utvecklingsprojekt som syftar till att professionalisera organisationen på alla nivåer och bedriva revision i enlighet med internationella standarder. Vårt samarbete innefattar stöd till effektivitetsrevisionen, regelefterlevnadsrevision, finansiellrevision, HR, kommunikation, strategiskplanering samt ledarskap.

Samarbetet med Riksrevisionen ska stärka KNAOs kapacitet som organisation men fortsatt ligger mycket fokus på effektivitetsrevision. Under den första perioden av avtalet ingår ett ledarskapsprogram som erbjuds till alla högre och mellanchefer inom KNAO. Detta program fokuserar på relationellt och situations anpassat ledarskap och innehåller verktyg för att leda andra.

Uppdaterad: 23 februari 2021

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?