Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

Träffa våra medarbetare

Hur är det att jobba på Riksrevisionen? Här berättar några kollegor om vad de gör, varför de jobbar på Riksrevisionen och hur de ser på sin professionella utveckling.

Mikaela, porträtt.
Mikaela, porträtt.

Mikaela, uppdragsledare inom årlig revision

Mikaela är uppdragsledare inom den årliga revisionen. Hon är med och granskar om myndigheternas årsredovisningar följer föreskrifterna, om de ger en rättvisande bild och om resurserna har använts enligt de villkor och föreskrifter som finns.

Intervju med Mikaela

Isolde, porträtt.
Isolde, porträtt.

Isolde, praktikant inom effektivitetsrevision

Varje vår- och hösttermin tar Riksrevisionen emot praktikanter inom effektivitetsrevisionen. Isolde, som går sista terminen på det statsvetenskapliga mastersprogrammet vid Uppsala universitet, är en av de studenter som har valt Riksrevisionen som praktikplats.

Intervju med Isolde

Peter, porträtt.
Peter, porträtt.

Peter, internationell rådgivare

Peter jobbar på internationella avdelningen, där han samordnar insatser på nordisk och global nivå. Att vara kontaktyta mellan Riksrevisionen och omvärlden kräver ett stort nätverk och kunskaper om både vår verksamhet och revisionsmyndigheter i andra länder.

Intervju med Peter

Emelie, porträtt.
Emelie, porträtt.

Emelie, effektivitetsrevisor och projektledare

Emelies uppdrag är att bedöma resultatet av statliga insatser och se om skattepengar används effektivt. Genom det jobb hon och hennes kollegor gör får politiker, myndigheter och allmänheten oberoende information om hur staten fungerar.

Intervju med Emelie

Martin, it-revisor

Martin jobbar som it-revisor – en roll där han kombinerar sin civilekonomutbildning med ett stort intresse för it. It-revision och dataanalys blir allt viktigare inslag i revisionen och en del av Martins uppdrag är att utveckla de metoder vi använder.

Intervju med martin

Uppdaterad: 07 oktober 2020

Kontakta OSS

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?