Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

Det här erbjuder vi – förmåner och villkor

Som medarbetare på Riksrevisionen har du självklart grundläggande förmåner och villkor som till exempel kollektivavtal och försäkringar. Men du erbjuds fler förmåner som vi är stolta över. Förutom en stimulerande arbetsplats, erbjuder Riksrevisionen bra förmåner och villkor, så att du som medarbetare ska må bra på jobbet och kunna kombinera arbetsliv och privatliv.

Medarbetare som sitter runt ett bord och diskuterar.

Flexibelt arbete

Som medarbetare på Riksrevisionen har du möjlighet att utföra ditt arbete både inom och utanför kontoret. Vi erbjuder möjlighet till distansarbete upp till fyrtio procent av den ordinarie arbetstiden när arbetssituationen, arbetsuppgifterna och verksamhetens behov tillåter det.

Vi tillämpar även förtroendearbetstid, vilket avses sådan arbetstid som en medarbetare med hänsyn till sina arbetsuppgifter och verksamhetens krav har förtroendet att själv disponera. Förtroendearbetstid innebär att fokus ligger på prestation och resultat, snarare än arbetstidens förläggning.

Friskvård och hälsa

Trivsel och god hälsa är viktigt för att kunna göra ett bra jobb. Därför erbjuds du som anställd hos oss tillgång till en betald friskvårdstimme i veckan under din arbetstid. Du får gå till läkare, företagshälsovård, öppenvård, mödravårdscentral samt lämna blod på betald arbetstid. Du får friskvårdsbidrag med upp till 5 000 kronor per kalenderår och vi har också subventionerad massage, företagshälsovård och avtal med friskvårdsanläggningar som ger rabatt på träningskort.

Föräldraskap och arbete i balans

För oss är det en självklarhet att du ska ha förutsättningarna för balans mellan arbetsliv och privatliv, och att ditt jobb ska gå att kombinera med föräldraskap. Förutom Försäkringskassans regler vid föräldraledighet finns en särskild förmån för statligt anställda. Under föräldraledighet får du ett tillägg som innebär att du kan få 90 procent av din lön under 360 dagar. Du kan också välja att arbeta deltid tills barnet fyller tolv år.

Semester och ledighet

Din ålder påverkar hur många semesterdagar du har per år. Till och med det år du fyller 29 år har du 28 semesterdagar. Det år du fyller 30–39 år har du 31 semesterdagar. Från och med det år du fyller 40 år har du 35 semesterdagar.

På Riksrevisionen är du också ledig följande dagar i samband med helgdag:

  • trettondagsafton
  • skärtorsdagen
  • valborgsmässoafton
  • dag efter Kristi Himmelsfärdsdag
  • dag före Alla helgons dag
  • den 23 december som infaller på en fredag

Du har som medarbetare hos oss möjlighet att sluta en enskild överenskommelse med din chef om att kvitta religiösa röda högtidsdagar mot varandra.

Förmånligt pensionsavtal

Som anställd hos oss omfattas du av det statliga pensionsavtalet PA 16 med tjänstepension, efterlevnadspension och sjukpension. Du kan öka avsättningen till din tjänstepension genom att växla in semesterdagar eller avsätta en del av lönen varje månad.

Uppdaterad: 14 februari 2024

Kontakta oss

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?