Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

Trångboddhet – konsekvenser för hälsa och skolresultat

Här kan du ta del av en inspelad version av webbinariet om Riksrevisionens granskning av Trångboddhet – konsekvenser för hälsa och skolresultat, som hölls den 12 april 2019.

Studier har visat att förändringar inom bostadsbidraget har bidragit till att trångboddheten i Sverige har ökat. Det råder emellertid stor osäkerhet kring vilka konsekvenser det har fått beträffande hälsa, användningen av socialförsäkringen och barns skolresultat. Granskningen visar i korthet att det inte finns några tecken på att trångboddhet skulle öka risken för ohälsa och dåliga skolresultat, i alla fall inte med utgångspunkt i den svenska definitionen av trångboddhet, som i internationell jämförelse är relativt generös.

Under webbinariet samtalade Cecilia Enström-Öst, projektledare, och Kristina Karlsson, projektmedarbetare, om granskningen och dess resultat. Därefter svarade de på frågor från deltagarna.

Läs rapporten

Trångboddhet – konsekvenser för hälsa och skolresultat (RiR 2019:9)

Uppdaterad: 26 januari 2022

Kontakta oss

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?