Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.
Riksrevisionen logotyp, länk till startsidan.

Webbinarium: Äldresatsningen – effektiviteten i statens satsning på kvalitetsregister i äldreomsorgen

Här kan du ta del av en inspelad version av webbinariet om Riksrevisions granskningsrapport Äldresatsningen – effektiviteten i statens satsning på kvalitetsregister i äldreomsorgen. Riksrevisionen höll webbinariet den 6 november 2020.

I oktober presenterade Riksrevisionen en granskning om den så kallade Äldresatsningen, som omfattade riktade statsbidrag på totalt 4,3 miljarder kronor och pågick under åren 2010–2014. Genom den har staten velat stärka kvaliteten i den kommunala vården och omsorgen om äldre.

Vid webbinariet presenterade projektledare Henrik Segerpalm granskningen. Därefter diskuterade deltagarna hur kvalitetsregister kan bidra till ett systematiskt förbättringsarbete som kommer alla äldre till del, utifrån resultatet av granskningen. Kvalitetsregistren var en central del i Äldresatsningen.

Magdalena Brasch, enhetschef på Riksrevisionen, ledde diskussionen. I panelen ingick Eva Lejman, Socialstyrelsen, Maj Rom, Sveriges kommuner och regioner (SKR), och Kerstin Carlsson, Riksföreningen för medicinskt ansvariga sjuksköterskor och rehabiliterare.

Referat

Referat från webbinariet

Uppdaterad: 26 januari 2022

Kontakta oss

Skicka dina frågor eller synpunkter via formuläret nedan så ser vi till att de når rätt handläggare. Ange gärna om din fråga har att göra med informationen på just den här sidan. Genom att skicka in en fråga till oss medger du behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om behandling av personuppgifter

Vad handlar din fråga om?
Vad handlar din fråga om?